Azienda Agricola Fontaleoni

Azienda Agricola Fontaleoni grundades 1959, när Giovanni Troiani bestämde sig för att pröva lyckan i Toscana. Upptäckten av de mjukt böljande kullarna runt den underbart vackra byn San Gimignano övertygade familjen Troiani att köpa en liten gård….

Azienda Agricola Fontaleoni 

H I S T O R I A

Azienda Agricola Fontaleoni grundades 1959, när Giovanni Troiani bestämde sig för att överge sin delaktighet på den strama landsbygden i Marches och pröva lyckan i Toscana.
Upptäckten av de mjukt böljande kullarna runt den otroligt vackra medeltida byn San Gimignano övertygade familjen Troiani att köpa en liten gård.
Med årstidernas gång utvecklades gården från självförsörjande jordbruk baserad till stor del på uppfödning av boskap, odling av spannmål och fruktplantor, till att vara specialiserad på produktion av vin, ett uttryck för kvalitet i ett område med en kallelse för odling av Vernaccia di San Gimignano och Sangiovese.

V I N G Å R D E N

I början av 80-talet började den explosiva och passionerade familjearvingen Franco Troiani arbeta på vineriet och Fontaleoni förbättrade kvaliteten på sina produkter och bestämde sig för att buteljera sin Chianti för första gången.
Nu, av de totalt 50 hektaren, används inte mindre än 30 för produktion av högkvalitativt vin, varav mycket är avsett för den internationella marknaden.

Vingårdarna är mestadels belägna i orten Santa Maria, 8 km norr om kommunen San Gimignano, med undantag för ett block på fem hektar placerat under murarna i den gamla staden, i orten ”Le Fonti”, exponerad österut.
Jorden är av blandad konsistens, ganska lätt men kännetecknad av stor variation.
Moderbergartens vulkaniska och marina ursprung har kännetecknat bildandet av tuffartade åsar som kännetecknas av ett stort innehåll av kalksten. Men djupa och ytskikt av lera alternerar längs konturen av den kuperade sluttningen, vilket gynnar akvifärernas rörelse uppåt, vilket avsevärt förändrar temperaturen, porositeten och tillgången på vatten i jorden, även på korta avstånd.
Dessa pedologiska egenskaper förmedlar ett högt mineralinnehåll till vinerna, vilket är typiskt för området. Klimattrenden och vingårdshanteringstekniker ökar uttrycksintensiteten på ett annat sätt varje år.

 

 

Producent: Azienda Agricola Fontaleoni 

Land: Italien

Region: Toscana, San Gimignano

Grundades: 1959

Yta: 50 ha, varav 30ha är planterat med druvor

Produktion: 200.000 fl

Länk till Systembolaget: 
Azienda Agricola Fontaleoni 

Vin från Azienda Agricola Fontaleoni 

Inga resultat hittades

Sidan du begärde kunde inte hittas. Försök förfina din sökning eller använd navigeringen ovan för att lokalisera inlägget.