Château Bertrand Braneyre

Beläget i appellationen Haut Médoc, kan detta Château hittas i hjärtat av kommunen Cissac-Médoc i centrum av Médoc-regionen, mellan Pauillac och St. Estèphe.

Château Bertrand Braneyre

C H Â T E A U  B E R T R A N D  B R A N Y E R E   
Är en unik vingård i Haut-Médoc-regionen på ”vänstra stranden”, belägen mellan prestigefyllda appellationer som Saint-Estèphe och Pauillac (Château Mouton Rothschild, Château Lafite Rothschild…).

Château Bertrand Braneyres historia går tillbaka till 1769 när grundare Bertrand Braneyre började göra kvalitetsvin. 1993 köpte Ludwig Cooreman detta slott med dåvarande namn Château Vieux Braneyre, och döpte då om slottet till Château Bertrand Braneyre efter grundarens namn. 

Ludwig Cooreman har arbetat inom vinindustrin i Belgien i över 50 år och har många bekantskaper inom industrin. Han fick råd att köpa slottet av självaste Eric Boissenot, ”vänstra strandens” mest respekterade oenolog (som arbetat med bla Lafitte Rothschild, Margaux, Palmer …) och Pierre Sadaune, (tidigare teknisk chef för Château Phelan Ségur) som är väldigt bekanta med Cissac terroir. 

Idag är det Geoffroy Moncany de Saint Aignan, som är produktionschef på Château Bertrand Braneyre, med Eric Boissenot som konsult. 

V I N G Å R D E N

Idag har Château Bertrand Braneyre en totalt vingård på 17 hektar, varav 14ha planterad som växer på den typiska Haut-Médoc terroiren; Kalksten under sand och grusjord. Vingården är planterad med 49% Cabernet sauvignon, 43% Merlot, 5% Cabernet franc, 3% Petit Verdot

Det produceras 2 olika viner – Château Bertrand Braneyre ”Vielles Vignes” samt Château Bertrand Braneyre ”La mouline”

Vinrankornas medelålder är 30 år, med en genomsnittlig avkastning mellan 20 och 50 hektoliter/hektar. Den genomsnittliga årliga produktionen är cirka
40 000 flaskor. Den låga avkastningen resulterar i mer koncentrerade och strukturerade viner.

Det primära målet är att få en charmig, elegant och raffinerat vin med uttalade men trevliga tanniner.De åldras i 12 månader i 30% nya ekfat under de perfekta temperatur- och fuktförhållandena.

Som många bordeaux viner behöver vinet sedan åldras i flaskan. Beroende på årgång måste mer eller mindre tid gå innan vinet visar sin komplexitet och smakbild. Därav är det extra roligt att vi kan erbjuda vin från detta slott från äldre årgångar som är drickeklara nu.

Producent: Château Bertrand Braneyre

Land: Frankrike

Region: Bordeaux, Haut-Médoc

Yta: 17 ha varav 15 planterad

Produktion: 40.000 fl

Grundades: 1769

Vin från Château Bertrand Braneyre

Inga resultat hittades

Sidan du begärde kunde inte hittas. Försök förfina din sökning eller använd navigeringen ovan för att lokalisera inlägget.