Domaine Jean-Charles Fagot

Familjen Fagot har funnits i den lilla byn Corpeau, strax utanför Chassagne-Montrachet, sedan 1860. 
Med lång historia och stort fokus på hållbar vinodling producerar Jean-Charles otroligt hög kvalitet av bourgogne med lång livslängd

Domaine Jean-Charles Fagot

J E A N – C H A R L E S   F A G O T

Familjen Fagot har funnits i den lilla byn Corpeau sedan 1860. Strax utanför Chassagne-Montrachet ligger den belägen intill några av de mest prestigefyllda vingårdarna i Cote de Beaune. Jean-Charles är en del av den 5:e generationen i familjen i området och den tredje generationen som äger vingårdsarealen i Chassagne-Montrachet.

Jean-Charles har både följt i sin förfaders fotspår och samtidigt banat sin egen väg, som började med sin skolgång. Han tog den förväntade vägen att gå på Lycee Viticole de Beaune (regionens prestigefyllda vinskola), men studerade också musik och åkte till Paris och sedan Los Angeles för att spela in musik och producera ett tv-program.

Jean-Charles återvände till sina rötter i mitten av 1990-talet, till Corpeau och började ta över familjeföretaget från sin far. Samtidigt som han grundade den lokala restaurangen Auberge de Vieux Vigneron 1998 och skapade en ny aspekt till Fagot-namnet. Restaurangen har blivit en fast del av området och skapar en dragningskraft för både lokala och internationella gastronomer, som strömmar dit för att njuta av Jean-Charles’ inblick i det regionala köket i Bourgogne.

Samtliga vingårdar från Fagot odlas enligt hållbara principer (lutte raisonée) och Fagots viner vinifierats traditionellt, naturligt och med 12 till 14 månaders lagring på franska fat.

Producent: Domaine Jean-Charles Fagot

Land: Frankrike

Region: Bourgogne, Côte d´or

Yta: 3 ha

Produktion: ca40.000 flaskor

Grundades: 1920

Vin från Domaine Jean-Charles Fagot

Inga resultat hittades

Sidan du begärde kunde inte hittas. Försök förfina din sökning eller använd navigeringen ovan för att lokalisera inlägget.