Domaine Michel Briday

Vinproduktion i familjen Briday började  för över 40 år sedan och idag har Michel Briday-egendomen blivit en välkänd producent och har stor respekt och kunskap för sin by, Rully, och för sin vinodlingsregion: Côte Chalonnaise.

Domaine Michel Briday

C Ô T E  C H A L O N N A I S E  –  R U L L Y 

Stéphane Briday är inte någon som döljer sin entusiasm och hans egna ord är: « Burgundy. It’s a magical word! » Och vi kan bara hålla med!

Stéphane Briday kunde ha varit reseledare för sin region. Hans barndom följde skördens rytm, med vinstockar som skulle beskäras och skördas. Han var bara 11 år när hans far gav sig ut på äventyret: att skapa deras familjeegendom, att ha ett eget varumärke och att knyta ett starkt band med sina konsumenter. Egendommen har verkligen kommit långt sedan dess.
De 6,5 hektaren har utökats till 15ha men de tidiga gnistorna av entusiasm har inte släckts. Tvärtom, den nya generationen har gått längre än att bara underhålla den. ”Jag tycker mycket om mitt arbete. Jag är en vinmakare till 200%”, fortsätter Stéphane Briday.

 

S T É P H A N E  &  S A N D R I N E  B R I D A Y

1988 startade Stéphane att arbeta aktivit med sin far på gården efter en tid och erfarenhet från vinhandeln. Sedan dess har han studerat och noga undersökt sina vinstockar, har full kontroll på sina kar och fat, i en konstant strävan efter kvalitet. Att känna till sina vingårdar, hans ”Climats” som terroirerna i Bourgogne kallas är nyckeln för framgång och kvalitet.
Han själv sammanfattar detta med ”Vin görs i vinstockarna”

Vid varje årgång använder Stéphane Briday och hans fru Sandrine sin kunskap från vinframställning, välgrundade sunt förnuft och sin stora kunskap om sina terroirer. Dessa är nycklarna för att säkerställa unika Bourgogneviner.
För Sandrine och Stéphane Briday innebär att leva med sina terroirer och att framför allt respektera naturen. Varje ingrepp övervägs noggrant för att uppmuntra balansen av plantering så mycket som möjligt i dess miljö. De vill garantera sina kunder detta tillvägagångssätt genom Terra Vitis-certifieringen, där tillämpningen av specifikationer kontrolleras av ett oberoende organ.

H I S T O R I A
1976: Michel och Lucette Briday bestämmer sig för att hyra 6 hektar vinmark i regionen Côte Chalonnaise, Bourgogne. 

1977: Detta är den första riktiga årgången och deras första pris.
Rully La Pucelle (framtida premier cru 1988) tilldelas en guldmedalj vid Concours Général Agricole i Paris.

1983-1984: Stéphane Briday arbetar på egendommen ett år med sin far.
Vin och vinstockar blir hans passion.

1988: Efter flera arbetserfarenheter utanför Bourgogne, ansluter Stéphane Briday till familjegården för att arbeta med sina föräldrar. 

1989: Familjen Briday tar över en vingård i Mercurey Premier cru Clos Marcilly.

1996: Dom köper mer mark och blir ägare för första gången genom köp av vit Rully La Crée.

2000: Sandrine, Stéphanes fru ansluter och börjar arbeta aktivit för Domaine Michel Briday.

2004: Återupplivande av vinstockar i Bouzeron, grannbyn Rully. I samma årgång föredrar Stéphanes 8-åriga dotter att hjälpa sin pappa i källaren snarare än att delta i aktiviteter som passar hennes ålder. 

2012 och 2013: Domaine Michel Briday köper den mark dom tidigare har hyrt.

2014: Egendommen blir certifierad med Terra Vitis, en märkning för hållbar utveckling, kontrollerad av ett oberoende organ.

2014:  Egendommen sträcker sig nu över 15 hektar.

 

Producent: Domaine Michel Briday

Land: Frankrike

Region: Bourgogne, Côte Chalonnaise, Rully

Yta: 15 ha

Produktion:

Grundades: 1976

Länk till Systembolaget:
Domaine Michel Briday

Vin från Domaine Michel Briday

Inga resultat hittades

Sidan du begärde kunde inte hittas. Försök förfina din sökning eller använd navigeringen ovan för att lokalisera inlägget.