Nathalie Falmet

Nathalie Falmet är en fantastiskt kvinnlig vinproducent i Champagne och producerar olika cuvéer i liten produktion från Côte des bar- Aube i södra Champagne.

Nathalie Falmet

N A T H A L I E   F A L M E T

Efter att ha studerat kemi i Paris och tagit examen i enologi i Reims 1993 tog Nathalie Falmet över familjens egendom och blev vinodlare i ’Côte des Bar’.

Vingården är på 3,40 hektar och Nathalie jobbar med hållbar odling och en liten produktion på högre Kimmeridgian ler-kalkstensjord där druvsorter, jordar och specifika tomter uttrycker sig naturligt. Tillsammans med olika metoder för vinframställning producerar de olika cuvéer, både NV och årgångsbetecknade champagner.

”Enligt min mening är vinets typiska egenskaper inget annat än en kombination av en jordtyp, ett mikroklimat, en växt och en människa.”
Det är möjligt att älska ett vin helt enkelt genom att uppskatta personen som gjorde det. Bakom varje etikett finns en vinmakare och det är viktigt att inte koppla bort de två. Naturligtvis har jordarna ett stort inflytande och i varje territorium, i varje kommun, gör vinmakaren skillnaden mellan sitt vin och deras grannar.
– Nathalie Falmet

C Ô T E   D E S   B A R   –   A U B E

Byn Rouvres les Vignes ligger i Côtes de Bar i departementet Aube i den södra delen av Champagne som bara ligger några mil norr från Chablis.
Aube är ett mindre känt område för många men här odlas vin på omkring 8 000 hektar där Pinot Noir är mest odlat. Jämför man det med den totala arealen i Champagne på ca 34.000 ha så är Aube faktiskt ett väldigt betydelsefullt distrikt för Champagne.
Lägg Aube på minnet och vi tycker fler borde upptäcka vin här ifrån.

Vin från flera av de mindre och mellanstora producenterna hyllas idag internationellt och idag finns det flera omtalade och kvalitativa producenter där en av dem är Nathalie Falmet.

 

 

H I S T O R I A
Egendomen ligger just i byn Rouvres les Vignes och familjen Falmet har levt här i generationer.

Nathalie var involverad i vinproduktionen redan som ung och hjälpte sin far Michel och farfar Edgar innan hon började studera för att sedan återvända hem och tog över vingården 1993. 
Det rörde sig inte om några större arealer, 1.50 hektar med Pinot Meunier, 1.00 hektar med Pinot Noir och 0.50 hektar med Chardonnay. 

Nathalie bestämde sig för att vidareutbilda sig inom vitikultur och oenologi och etablera ett laboratorium i Bar-sur-Aube för analys av viner. Först därefter kände hon sig redo att fullt ut börja satsa på att producera sina egna viner. 
Nathalie har idag ”bara” 3.40 hektar egna vingårdar men är öppen för att köpa mer vinmark, och producerar olika cuvéer av champagne i liten volym.
Hon arbetar i ett litet men toppmodernt vineri med både ståltankar och ekfat för vinifiering och lagring, samt en av sina champagner vinifierar hon i amforor.

Producent: Nathalie Falmet

Land: Frankrike

Region: Champagne

Distrikt: Côte des Bar, Aube

Yta: 3,40 ha

Produktion: ca 35.000 fl

Till Systembolaget: Nathalie Falmet

Viner från Nathalie Falmet

Inga resultat hittades

Sidan du begärde kunde inte hittas. Försök förfina din sökning eller använd navigeringen ovan för att lokalisera inlägget.